Регистрация

Панакота с ванилия

Панакота с ванилия
Средно   |   Порции 9-18   |   Видяна: 4995

Желиран ванилов крем с малини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ¼ ч.ч. вода
  • 3 ½ ч.л. желатин на прах
  • 3 ¼ ч.ч. обезмаслена сметана
  • ¾ ч.ч. + 2 с.л. допълнително пудра захар
  • 1 шушулка ванилия
  • 1 парче лимонова кора
  • 100 г (или около 72) малини

Начин на приготвяне:

1. Сложете водата в малка купа и поръсете с желатина. Разбъркайте и заделете за 5 мин.

2. С малък, остър нож разрежете шушулката ванилия по средата и остържете семенцата. Сложете всичко в тенджерка със сметаната, захарта и лимоновата кора.

3. Оставете да къкри за около 5 мин., като разбърквате леко. Добавете желатиновата смес и стоплете, като разбърквате, още 2-3 мин. Желатинът трябва да се е разтворил напълно.

4. Прецедете течността в малка купа и отстранете шушулката ванилия и лимоновата кора. Налейте в 18 малки чашки и оставете в хладилника за поне 4 часа.

5. Около 1 час преди сервиране оваляйте малините в допълнителната пудра захар и ги оставете в хладилника. По този начин ще си пуснат сока и ще станат лъскави.

6. Поднесете панакотата, всяка украсена с по около 4 малини.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 8 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта