Палачинкова торта с шоколад и ядки
Шоколадова торта от палачинки с лешници и орехи.
Необходими продукти:
- 280 г брашно
- 70 г орехи, смлени на брашно
- 2 с.л. захар
- 6 яйца
- 2 ч.ч. мляко
- 40 г разтопено на водна баня масло
- 6 с.л. растителна мазнина
- 2 щопки сода
- 2 пакета ванилова захар, 2 ампули ванилия или 4 пакетчета ванилова есенция
- 1/4 ч.л. сол
- шоколад Нутела или друг любим течен шоколад (можете да редувате пластове бял и черен)
- лешници или други ядки за украса
Начин на приготвяне:
1. В купа с миксер разбийте яйцата, добавете млякото, маслото, ванилията, захарта, солта и содата. Разбийте до еднородност и след това постепенно вкарайте ореховото и бялото брашно. Оставете сместа да почине за 15 минути и след това разбъркайте отново.
2. Гответе палачинките двустранно в тиган, като сгорещявате по малко растителна мазнина преди всяка следваща. Не ги правете много тънки, защото тортата ще се разпадне.
3. След като всички палачинки са изпечени, си пригответе поднос за торти с капак и купата с шоколада. Поставете първата палачинка, намажете с шоколад, захлупете с втора, намажете отново. Добре е да са още топли, защото шоколадът се маже по-лесно. Последната покрийте обилно с шоколад, по възможност намажете с шоколад и страниците и украсете с лешници или друга декорация по желание.
4. Приберете в хладилник да се стегне преди поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ