Регистрация

Палачинкова торта с пилешко и сметана

Палачинкова торта с пилешко и сметана
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1255

Солена торта от палачинки с пилешко, гъби, лук, варени яйца и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 14 палачики (ако не ви се готвят домашни, просто си купете готови от магазина)
  • 200 г пилешко месо
  • 1 голяма кофичка заквасена сметана
  • 250 г гъби печурки
  • 1 голяма глава лук
  • 50-80 г кашкавал
  • 4 яйца
  • сол и пипер на вкус
  • връка копър
  • олио или друг вид растителна мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Кипнете вода и пуснете пилешкото месо в нея за 15 минути.

2. През това време си направете заготовки - сложете яйцата да се сварят, рендосайте кашкавала, нарежете гъбите, наситнете лука и копъра.

3. Запържете половината лук с гъбите докато сместа се изсуши. Овкусете със сол и пипер и прибавете 2 с.л. сметана. Разбъркайте.

4. Сварените яйца рендосайте в купа, добавете копъра и 2 с.л. сметана и разбъркайте.

5. Свареното пилешко нарежете на хапки, запържете с останалата 1/2 лук, овкусете със сол и пипер и на финала добавете 2 с.л. сметана.

6. На дъното на кръгла тава или още по-добре (ако имате) форма за торти с махащо се дъно сложете 2 палачинки. Намажете с част от останалата сметана и разпределете половината от гъбената смес.

7. Захлупете с още 2 палачинки и отгоре намажете сметана и изсипете половината от сместа с пилешко.

8. Заравнете, захлупете с 2 палачинки, намажете сметана и изсипете половината от яйчената смес.

9. Сега изредете отново - палачинки, гъби, палачинки, пиле, палачинки яйчена смес и на финала - палачинки.

10. Отгоре разпределете рендосания кашкавал и бутнете на 180 градуса във фурната за 25 минути.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта