Пай с карфиол и бекон
Солен кекс с карфиол и кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 500 г карфиол или броколи
- 150 г бекон
За тестото:
- 1 ч.ч. брашно
- 100 мл течна сметана
- 1/3 ч.л. сода
- 1 ч.л. захар
- 1/2 ч.л. сол
- 1 яйце
- 2 с.л. олио
За коричката:
- 3 яйца
- 150 г кашкавал
- 3 с.л. галета
Начин на приготвяне:
1. Разделете карфиола на розички и варете в подсолена вода за 5 минути. Пуснете зелето във водата чак след като е завряла. После изсипете в гевгир и шокирайте под течаща студена вода. Нарежете на по-ситно.
2. Бекона запечете за кратко на сух тиган, след това добавете карфиола и разбъркайте. Махнете от огъня.
3. За тестото разбийте яйцето със захарта, добавете солта и сметаната и разбийте отново. След това добавете брашното, содата и олиото и бъркайте до хомогенност. Получава се гъсто кексово тесто. Пресипете го в тава и заравнете.
4. Внимателно отгоре изсипете карфиола с бекона.
5. За заливката разбийте яйцата и ги смесете с рендосания кашкавал. Изсипете най-отгоре.
6. Поръсете с галетата и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 25 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ