Регистрация

Пай с карфиол и бекон

Пай с карфиол и бекон
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1221

Солен кекс с карфиол и кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г карфиол или броколи
  • 150 г бекон

За тестото:

  • 1 ч.ч. брашно
  • 100 мл течна сметана
  • 1/3 ч.л. сода
  • 1 ч.л. захар
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 яйце
  • 2 с.л. олио

За коричката:

  • 3 яйца
  • 150 г кашкавал
  • 3 с.л. галета

Начин на приготвяне:

1. Разделете карфиола на розички и варете в подсолена вода за 5 минути. Пуснете зелето във водата чак след като е завряла. После изсипете в гевгир и шокирайте под течаща студена вода. Нарежете на по-ситно.

2. Бекона запечете за кратко на сух тиган, след това добавете карфиола и разбъркайте. Махнете от огъня.

3. За тестото разбийте яйцето със захарта, добавете солта и сметаната и разбийте отново. След това добавете брашното, содата и олиото и бъркайте до хомогенност. Получава се гъсто кексово тесто. Пресипете го в тава и заравнете.

4. Внимателно отгоре изсипете карфиола с бекона.

5. За заливката разбийте яйцата и ги смесете с рендосания кашкавал. Изсипете най-отгоре.

6. Поръсете с галетата и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 25 минути.

Източник: lozhka su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта