Регистрация

Пай от кокос по филипински

Пай от кокос по филипински
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 3994

Десерт със завладяваща плънка от кокос и мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 2 чаши брашно
  • 1 ч. л. сол
  • 2/3 чаша мас
  • 1 яйчен жълтък
  • 1 ч. л. оцет
  • ¼ чаша ледено студена вода

За пълнежа:

  • 4 чаши кокос, месестата част от плода
  • 1 чаша кокосова вода
  • 1 300 мл подсладено кондензирано мляко
  • 2/3 чаша царевично нишесте

Начин на приготвяне:

1. Смесете брашното и солта в дълбока купа. Нарежете маста на парчета и я втрийте в брашното.

2. Разбийте жълтъка с оцета и водата и бавно добавете течните продукти към брашнената смес и размесете, за да получите тесто.

3. Разделете тестото на 2 части, като едната трябва да е малко по-голяма от другата. Разточете по-голямата топка тесто на кръг с около 5 см. по-голям от кръгла тавичка за пай с размери 40 см.

4. Поставете кръга на дъното на тавичката и оставете краищата да висят отвън.

5. Разточете и втората топка тесто на кръг и я отделете настрани.

6. Смесете всички съставки на пълнежа в тенджерка.

7. Сварете ги до получаването на гъст сос (бъркайте постоянно, за да не залепне за дъното). Охладете пълнежа и го изсипете в тавичката.

8. Покрийте с втория кръг и прегънете навътре и запечатайте стърчащите краища, така че да се затвори добре пая.

9. Печете 1 час на 220 С.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1.40 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта