Регистрация

От кои био храни няма смисъл



От кои био храни няма смисъл
  |   Порции   |   Видяна: 2042

Кои продукти е важно да са БИО.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Био храни са тези продукти, при отглеждането на които не са използвани изкуствени торове, хербициди и пестициди, а ако говорим за продукти с животински произход, то животните не трябва да са угоявани с фуражи, които са отглеждани под влиянието на гореспоменатата порочна тройка. Днес в свят, в който количеството на произведения ресурс е по-важно от неговото качество, на трапезата ни попадат изкуствени ястия, които вместо да зареждат тялото с полезни вещества, го тровят. Но човек е свикнал да прави компромис с ниската цена и добрия вкус за сметка на здравето си.

В противовес на примиряването с онова, което хранителната верига буквално набутва в ръцете ни за жълти стотинки, се явява модерната и все по-нашумяваща биопродукция, която обаче освен с висока доза здравословност, се слави и със завишени цени - понякога двойно и повече на обикновения продукт. В канала agleu_mama, вещата Зори се захваща да развенчае митовете. Тя споделя, че има продукти, за които си заслужава да дадем висока цена, но има и такива, които далеч не си струват парите.

Водещата се спира на американска статистика, която всяка година съветва хората от кои биохрани да се откажат и кои продукти да търсят ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в биовариант. В категория "Чистите 15" влизат онези суровини, които не са вредни и отровни за хората дори и да се отглеждат с изкуствени торове, пестициди и хербициди. В категория "Мръсната дузина" пък попадат продуктите, които е много по-добре да си намерим в биовариант, защото те носят отровите в себе си и буквално ги имплантират в тялото на човека, дръзнал да ги погълне. Ако искате да видите кои храни в коя категория попадат - гледайте любопитното и много компетентно кратко видео на Зори.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта