Регистрация

Отворени питки с плънка от извара



Отворени питки с плънка от извара
Трудно   |   Порции 20 броя   |   Видяна: 871

Пълнени банички с извара и ванилия - руски ватрушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ватрушките са тестени кошнички, традиционни за руската кухня. Обикновено се пекат на фурна и се мажат обилни с масло, а плънката може да бъде във всякакви варианти - традиционната комбинация от яйце и сирене или извара и сирене, кайма с лук, дори и сладък вариант с плодово сладко или плодове със сметана. В това видео каналът Всегда Вкусно показва как се правят ватрушки с извара, ванилия, захар и масло, подходящи за закуска и междинни хапвания.

Първо се приготвя тестото - в купа се разбърква суха мая със захар и брашно, налива се топло мляко и се оставя настрана да шупне маята. През това време се пресява брашното, смесва се със сол, разтопено масло и разбито яйце. После шупналата мая се налива вътре и се замесва тесто. Оставя се да втаса, покрито със стреч фолио на топло място за 1 час.

Докато чакате тестото можете да си направите плънката като минете през гевгир или цедка изварата и я смесите с яйце, захар и ванилия. После втасалото тесто се премесва, разделя се на две части и от всяка се нарязват по 10 парчета. Гледайте видеото, за да разберете как се оформят тестените топчици на ватрушки.

Готовите питки се редят върху намазнено стреч фолио и се оформят като гнезда. В тях се раазпределя плънката, оставят се да втасат повторно, намазват се с масло и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 12 минути. След изваждане пак се мажат с масло, за да се отпусне максимално мекото хлебче. А на финала можете да поднесете или да приберете в чантата за по-късно. Списък с точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта