Регистрация

Обърнат кекс с карамелизирани пресни кайсии



Обърнат кекс с карамелизирани пресни кайсии
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1868

Кекс с кайсии и карамелена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Сладкиш с кайсии - познат повече в сиропиран вариант с кайсии от компот, този десерт може да бъде направен и с пресни плодове, като в допълнение получи апетитна карамелена глазура, но пък се лиши от сиропа си. Кайсиите пускат достатъчно влага, за да остане сочен, а ако го поднесете с топка сладолед, се превръща в бленуван летен десерт. Dazzle Spoon показва как точно се прави.

С миксер се разбиват маслото и захарта. Добавят се яйцата и се разбива до кремообразна смес. Следва добавка на кисело мляко, бакпулвер, ванилия, а после постепенно и пресято и разбъркано със сол брашно. Формичка за торти с падащо дъно се намаслява и дъното се поръсва щедро със захар. Отгоре се подреждат разполовени кайсии с отвора към дъното на тавата. Поръсват се с още захар, която ще създаде апетитния карамел, а след това се покриват с тестото.

Заравнява се и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35-40 минути. Охлажда се и се вади от съда като се обръща. Визията е пленяваща, а вкусът буквално завладява.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта