Регистрация

Нюйоркски чийзкейк на водна баня



Нюйоркски чийзкейк на водна баня
Средно   |   Порции 12-16   |   Видяна: 2303

Чийзкейк Ню-йорк стайл с бисквити, крема сирене и заквасена сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ню йорк чийз кейк е традиционна рецепта за този тип сладкиши, която служи като нарицателно за десерти с основа от бисквити и крем от яйца, крем сирене и сметана. Поне веднъж в живота си истинският ценител на вкусове трябва да го опита, а защо не и да си го приготви в домашни условия. Ето традиционната рецепта и начина на направа, показани в канала Sugar crystal kitchen.

130 грама обикновени бисквити се смилат в чопър на не много ситен прах. Следва да се смесят с 2 с.л. захар и да се залеят със 70 г разтопено масло. Маслените трохи се оформят в тава за сладкиши с махащо се дъно на плътен блат. Тавата се увива с алуминиево фолио и се запича за 10 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна. После се охлажда и без да се маха фолиото, се поставя в по-голяма тава с високи бордове.

Кремът се прави като като 4 и 1/2 бучки от по 125 грама крема сирене се размекват на стайна температура и се разбиват със 120 г захар и 60 г меко масло. Добавя се една малка купичка от 125 мл заквасена сметана и след като всичко се омеша добре, се чукват 3 яйца. Можете да добавите и ванилова есенция. Бърка се до пълна хомогенност и с получената смес се залива изпечения и охладен блат.

В тавата се налива гореща вода и съдовете се пъхват във фурната за час и петнадесет минути на 160 градуса. Трябва да се изчака да се охлади преди да се отвори формичката и да се разреже. Но пък после е наслада за сетивата. Гледайте във видеото как точно се прави.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта