Регистрация

Новогодишно свинско с топено сирене и кисели краставички



Новогодишно свинско с топено сирене и кисели краставички
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 2132

Новогодишни свински пържоли в гювеч със сметана, топено сирене, гъби и кисели краставички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Апетитно печено свинско в сметанов сос с топено сирене, гъби и кисели краставички се готви в канала Кухнята на Звездев. Това е зимно празнично ястие със свинско, което си къкри само в печката, докато компанията празнува, а после просто идва на трапезата, за да засити стомасите и да порадва небцето. Изисква малко време за направа и оставя ценни минути на домакина за важните моменти.

Пържолите се поръсват със сол и пипер и се оставят настрана. На дъното на гърне, семеен гювеч или тенджера с капак се налива сметана. Гъбите се режат на шайби, краставичките - на кръгчета. Слагат се пържолки на дъното, покриват се с триъгълници топено сирене, отгоре с гъби, после с краставички, поливат се със сметана, реди се следващ ред пържоли, пак сирене, гъби, краставички, сметана... и така докато се завърши със сметана.

Гърнето се покрива с капак, пъхва се в студена фурна, пуска се на 160 градуса и се готви до момента на сервиране, но минимум два часа. Може да постои и три часа, ако гостите се бавят с ордьоврите. После се носи топло-топло на софрата.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта