Регистрация

Мечешка торта с кондензирано мляко

Мечешка торта с кондензирано мляко
Средно   |   Порции 12-16   |   Видяна: 1392

Многопластова торта с медени блатове и маслен крем.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200+60 г масло
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 с.л. мед
  • 2 ч.л. водка
  • 3 яйца
  • 2 ч.л. сода
  • 3 ч.ч. брашно
  • 100 г орехи
  • 1-2 кутии кондензирано мляко

Начин на приготвяне:

1. Кипнете вода в тенджера и на водна баня започнете да готвите тестото.

2. Сложете втора купа в кипящата вода и в нея пуснете маслото да се разтапя. После добавете захарта и меда и бъркайте докато течността се хомогенизира.

3. Добавете водката, след това разбийте яйцата в отделен съд и ги прибавете към тестото, като сипвате на тънка струя при непрестанно разбъркване, за да не се пресекат.

4. После идва ред на содата. Щом започне да се образува пяна, сипваме и брашното и бъркаме много енергично, за да се разбият всички бучки. Махаме от огъня и продължаваме да бъркаме. Вече може и с миксер.

5. Разделете тестото на 8 части, от които оформяйте тънки кори и печете всяка от тях на 180 градуса за около 8 минути.

6. Остатъците от изрезки от блатовете или от сместа ще ни трябват за украса, затова си ги запазете. Добре е да предвидите да има такива.

7. Направете крема като разбиете 200 г масло с кондензираното мляко (около 450 грама). Намажете блатовете и ги слепете. Отгоре покрийте цялата торта със сместа.

8. Изрезките от корите и орехите минете през чопър и с получената смес посипете тортата. Приберете в хладилник.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта