Регистрация

Месене на селски хляб вкъщи



Месене на селски хляб вкъщи
Средно   |   Порции 1 хляб   |   Видяна: 1301

Домашен селски хляб с вода и олио.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Домашният хляб е традиция, а месенето на селски хляб изисква малко продукти и освен маята, всичко в тази питка е постно. Работата по направата му е малко, но втасването отнема повечко време, обяснява Миро от канала Готвене за начинаещи.

Първо в купа се пресяват 400 г бяло брашно и към него се добавят 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар и половин пакет суха мая. Разбърква се и се наливат 200 мл студена вода и 1 с.л. олио. От тази смес се оформя нелепнещо тесто, което се намазнява и се оставя да втаса за 3 часа. Следва да се премеси, оформи като хляб или питка и да се остави за повторно втасване за 40-тина минути. После се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна до готовност - около 35 минути - следете коричката, по нея ще разбрете кога е готов.

След изваждане можете да оставите върху решетка да се охлади - така ще има твърда коричка. А ако я искате по-мека, напръскайте с мокри ръце и покрийте с хавлиена кърпа за 10 минути. Ето готов домашен насъщен.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 4:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта