Регистрация

Медено тамагояки

Медено тамагояки
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 2217

Вкусен омлет с мед по японски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 яйце
  • 1 ч.л. мед
  • 1 ч.л. топла вода
  • Незалепващ готварски спрей или олио

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете меда и топлата вода, докато медът се разтвори напълно във водата.

2. Прибавете яйцето в купата и разбийте.

3. Сгорещете тиган на среден огън и напръскайте с незалепващ спрей.

4. Когато се сгорещи, изсипете яйцето в тигана, така че да се получи тънък слой.

5. Изчакайте яйцето да се сготви почти напълно (ако загаря на дъното, намалете огъня), но отгоре трябва да е леко течно.

6. Навийте яйцето внимателно с шпатула.

7. Когато го навиете цялото, покрийте с капак и намалете огъня до много слаб. По този начин яйцето ще се сготви напълно.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта