Регистрация

Медена свинска плешка на бавен огън

Медена свинска плешка на бавен огън
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2895

Маринована свинска плешка с кафява захар, чесън и мед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 мл светъл соев сос
  • 100 г захар
  • 6 скилидки чесън
  • 2 стръка пресен лук или скалион
  • 1,5 кг. парче свинска плешка (цяло парче)

За глазурата:

  • 100 г кафява захар
  • 50 г мед
  • 2 с.л. соев сос
  • моркови, картофи, аспержи за гарнитура по желание

Начин на приготвяне:

1. В купа изсипете соевия сос, захарта, наситнения или намачкан чесън и наситнения пресен лук. Поставете свинската мръвка с мазнината нагоре. Направете напречно-диагонални разрези с отстояние от 2,5 см (приблизително - не е нужно да мерите с линия) от ляво на дясно, а после и в обратна посока. Режете на 1/3 от дълбочината на месото. Получава се страхотна визия, а и мръвката поема подправките по-добре по този начин. Оваляйте месото хубаво в соево-захарната смес и приберете в хладилник за 1 час.

2. През това време си почистете зеленчуците, които ще изпозлвате за гарнитурата. Може това да са само картофи или да добавите моркови и аспержи. Картофите нарежете на едри хапки, морковите на големи кръгове, а ако използвате аспержи, просто ги измийте и оставете цели.

3. Маринованото месо сложете в средата на тава, застлана с хартия за печене. От едната страна изсипете картофите, които можете да овкусите като също оваляте в маринатата на месото. От другата сложете другия вид избран от вас зеленчук (или пак картофи), като и него можете да овъргаляте в марината.

4. Печете на 135 градуса за 1 час.

5. През това време смесете продуктите за глазурата. След като извадите тавата, намажете месото с нея и приберете вече на 260 градуса. Гответе още 20 минути.

6. Поднесете и се насладете на най-вкусното свинско на света.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта