Регистрация

Маслени къпкейкове с ябълки и украса



Маслени къпкейкове с ябълки и украса
Средно   |   Порции 12 броя   |   Видяна: 1790

Ябълкови кексчета с глазура от масло и пудра захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Мъфините са разкошна основа за къпкейк - малко кексче с шапка от апетитна глазура, която придава допълителен разкош и празничност на десерта. Именно такива сладкиши виждаме в Dazzle Spoon. В тях се крие много масло, рендосани ябълки и канела, а отгоре се покриват с шприцована украса от разбито с пудра захар масло.

Първо се смесват сухите съставки - пресято брашно с канела, сол и бакпулвер. В друга купа се разбиват яйцата със захарта, добавя се масло и мляко и се бърка до получаването на кремообразна гладка смес. В нея на етапи се вакрава сухата микстура и на финала - рендосани ябълки. Това тесто се разпределя във формички за мъфини и се пече на 180 градуса за около 25 минути.

А времето за печене е предостатъчно, за да си направите глазурата. Размекнато на стайна температура масло се разбива с пудра захар и 1 с.л. мляко. По желание можете да разделите сместа и в част от нея да добавите хранителна боя или пък да придадете допълнителен аромат с ванилия. И след известно кулинарно творене по охладените мъфини, те се превръщат в страхотни къпкейкове. Гледайте точно как се прави във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта