Регистрация

Мариновани телешки гърди на бавен огън



Мариновани телешки гърди на бавен огън
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1600

Крехко печено телешко с подправки и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 07.02.2018

Телешкото е претенциозно месо, което се получава особено вкусно, ако го сготвите с разбиране. Именно такава рецепта за телешко на бавен огън показват Лора и Стоян като етап от направата на прословутия сандвич Рубен от филма Когато Хари срещна Сали. Ако искате да си направите и шарения хляб от лентата, както и да сглобите целия сандвич, възползвайте се от приложените рецепти вдясно. Но сега сме се заели специално с телешкото, което можете да сервирате с картофено пюре или да използвате просто за мезе. Направата му е тарикатска и лесна, но отнема време.

Първо си приготвяме микс от сухи подправки за обтривка. В хаванче се счуква морска сол с бахар, синапено семе, карамфил, черен пипер и кафява захар. С получената смес се обтрива парчето месо и се прибира в хладилник за 12-24 часа. След това към него се добавят моркови, целина, чесън и лук, залива се с вода, покрива се с фолио и се пече на слаба фурна за 5 часа. А после имате идеалната телешка мръвка - крехка, сочна, вкусна и много ароматна.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта