Регистрация

Мариновани варени гъби в буркани

Мариновани варени гъби в буркани
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1071

Варени гъби в марината от оцет, зехтин, чесън, горчица и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г дребни пресни гъби
  • 5 с.л. оцет (винен)
  • 5 с.л. зехтин
  • 10 с.л. вода
  • 3 скилидки чесън
  • 1 малка глава лук
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. кафява захар
  • 1 ч.л. горчица (най-добре на прах)
  • копър (сух или пресен)

Начин на приготвяне:

1. Разбъркайте в тенджера оцета, зехтина, солта, захарта и горчицата.

2. Добавете много наситнените чесън и лук. Кипнете.

3. Щом заври, вкарайте гъбите в сместа и разбърквайте. При нужда добавете водата.

4. След 5-6 минути добавете копъра и махнете от огъня.

5. Приберете в стерилизирани буркани, като плътно налеете от маринатата, за да няма въздух. Затворете много добре с капачките.

6. Съхранявайте в хладилник до месец.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта