Регистрация

Малайзийско пилешко къри

Малайзийско пилешко къри
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 4081

Люто пиле с картофи и кокосово мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 цяло пиле
  • 1-2 с.л. къри паста от червено тайландско чили
  • 2 картофа, обелени
  • ½ ч.ч. месно къри на прах
  • зехтин
  • 1 консерва кокосово мляко
  • сол и захар (на вкус)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилето на малки до средни парчета.

2. Смесете малко вода с около ½ ч къри на прах и мариновайте пилешкото с къри пастата.

3. Нарежете картофите на големи кубчета и ги изпържете в незалепващ тиган с 1-2 с.л. сгорещено олио на слаб огън до готовност и заделете.

4. В тенджерка сгорещете около 2-3 с.л. олио и разбъркайте чили пастата, докато усетите аромата й.

5. Прибавете маринованото пилешко в тенджерката и смесете хубаво с чили пастата. Когато месото покафенее леко, прибавете 1- 1 ½ ч вода. Оставете да се вари.

6. Когато пилето е почти готово и ястието остане на мазнина, прибавете 1 консерва кокосово мляко, малко сол и захар на вкус.

7. Накрая, прибавете изпържените картофи и бъркайте от време на време до готовност на месото.

8. Поднесете горещо с ориз или пържени тънки спагети.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта