Регистрация

Макарони с три сирена и бешамел



Макарони с три сирена и бешамел
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1156

Мак енд чийз - макарони на фурна в сос от сирена.

Оцени рецептата
Любима рецепта

В България му викаме солени макарони със сирене, а по света е познато като мак енд чийз. И за разлика от нашенския вариант, в който макароните се запичат на фурна със саламурено сирене, захар и мляко, мултинационалната кулинария залага на трите най-известни сирена - моцарела, пармезан и чедър. А захар не се добавя, защото това е основно ястие, залагащо на млечния акцент. Как точно се приготвя, показва Миро в иновираната кухня на канала Готвене за начинаещи.

Пакет паста от 400 грама се сварява в голямо количество подсолена вода. Отделно от 40 г масло и още толкова брашно, заляти с 800 мл мляко се прави сос бешамел, който Миро ароматизира по хитър начин с лук, карамфил и дафинов лист. Готовият сос се обогатява с горчица и Уорчестър и с по 2/3 от сирената, които се влагат в ястието. А те са 100 г чедър, още толкова моцарела и 40 г пармезан. Можете да добавите синьо сирене, ако харесвате, както и гауда, грюйер или друго жълто сирене.

Макароните се изсипват в тава, заливат се със соса и се омешват, поръсват се с останалите заделени сирена и се пъхват във фурната за 15-тина минути. А после излиза американска идилия с италиански акцент - вкусно и ароматно ястие. Гледайте във видеото по-горе как точно се приготвя.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта