Регистрация

Макарони на фурна с яйце и сирене

Макарони на фурна с яйце и сирене
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 9011

Печени макарони с млечна заливка и карамелена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продикти:

  • 1 пакет макарони
  • 1 с.л. олио
  • щипка сол
  • 1 литър вода
  • 500 мл прясно мляко
  • 4 яйца
  • 500 грама бяло сирене
  • захар на вкус (аз слагам на тази смес 2/3 ч.ч., но става доста сладникаво)

Начин на приготвяне:

1. Сварете макароните в подсолената кипяща вода, в която сте добавили и олиото  според указанията на опаковката минус 3 минути от даденото време. Все пак и ще се пекат след това.

2. Докато макароните се варят разбийте яйцата, добавете в тях млякото и захарта, разбърквайте до разтварянето на захарта и след това натрошете сиренето.

3. Сварените макарони отцедете в гевгир и изсипете в голяма тава. Залейте ги с млечната смес и разбъркайте.

4. Печете на 220-250 градуса за около 25 минути или докато не прецените, че макароните са готови. По средата на готвенето можете да извадите и да поръсите с още захар отгоре – така ще хванат карамелена коричка.

Да ви е сладко!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта