Люти воденички с чушки и лук
Пържени воденички със зеленчуци по корейски.
Бон Апети
Излъчен на 10.07.2018
Пикантно корейско мезе от воденички на тиган с азиатски подправки и зеленчуци готвят Лора и Стоян. Вкусните дреболийки преминават две термични обработки, като между тях се мариноват и ухаят на ястие от Изтока.
Първо воденичките се измиват и се варят във вода в компанията на нарязан на едро джинджифил, звездичка анансон и бахар. След сваряване, с което не бива да се прекалява, се отцеждат. А докато се готвят, вече ги чака маринатата от сусамово олио, соев сос и намачкан чесън. Воденичките се заливат с тази смес и се оставят да почакат докато се сготвят останалите компоненти.
Зелени люти чушлета се нарязват на шайби, а лук, чесън, зелена и червена чушка се режат на едро. В тиган се сгорещява олио. Запържват се чушките, лука и чесъна и се добавят воденичките. Готви се докато придобият хрупкав загар. Махат се от огъня, подправят се с още соев сос и сусамово олио, малко лют пипер и семена сусам. Готови са за поднасяне - топли, пикантни и благоуханни.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ