Регистрация

Луксозна сьомга с аспержи и сос



Луксозна сьомга с аспержи и сос
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3372

Поширана сьомга с маслени аспержи и сос Холандез с масло и жълтъци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 09.02.2017

Готвим риба по особено полезен начин, като пошираме месото й. За целта първо правим ароматен бульон с рагу от сьомга, праз лук, целина, резене и лимони, който ври и се отпенва, докато заухае на всичките си съставки. Следва да го прецедим и да го кипнем. Щом спре да ври течността, в нея пускаме филетата сьомга, които се готвят под капак на изключен котлон. Целта на поширането е, да не се допуска завиране на течността. Само за 10 минути сьомгата е готова. Но за да е красива, апетитна, изискана и романтична, към нея правим гарнитура и сос. За гарнитурата запържваме аспержи в масло. Сосът е традиционен Холандез, който се приготвя от разбити жълтъци с масло, лимонов сок и сол. Това е всичко. Остава да положите пошираната риба в чиния, да я украсите с аспержите и да полеете масления френски сос с холандско име. А защо се казва Холандез, както и точните пропорции на продуктите - разберете във видеото:

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта