Регистрация

Ловджийски кюфтета с гъбен сос



Ловджийски кюфтета с гъбен сос
Средно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 1326

Домашни плескавици с ловджийски сос от гъби, печени чушки, моркови и бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Домашна плескавица със зеленчуци готви Иван Зведев като показва рецепта за кюфтета по ловджийски, поднесени със сос от гъби, картофи, бекон и айвар. Ястието е красиво и апетитно, а продуктите в него засищат и радват небцето.

Първо се прави смес за плескавици като се смесва смляно телешко месо с млян свински джолан. Към месата се прибавят подправки и накълцан чесън и с помощта на стреч фолио се оформят плескавици. Не ги печете веднага, за да не изстинат. За соса в чопър се смилат морков и печени чушки. Отделно се сваряват картофи. В тиган се запържва бекон, добавят се гъби от буркан и кисели краставички. Залива се със зеленчуковото пюре, добавя се вода и се оставя да покъкри.

През това време вече можете да изпечете месото на грил тиган, скара или барбекю, за да получи онази така любима наребреност. После към соса се добавя последната щриха - намачканите сварени картофи. Готви се още малко и се разпределя в индивидуални порции. Отгоре се поставя по плескавица, а встрани - зленчуци и хляб по желание. Ето едно идеално основно. Как точно се прави - гледайте във видеото.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта