Регистрация

Линцерови сладки масленки с мармалад



Линцерови сладки масленки с мармалад
Лесно   |   Порции 20 броя   |   Видяна: 2350

Бисквити Линцер или слепени масленки с плодов конфитюр.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Линцерови сладки - това са онези любими домашни бисквити с маслено тесто, нежна ронлива текстура и слепени една за друга с обичания домашен плодов мармалад. Елегантни и вкусни, те привличат да бъдат схрускани още щом се покажат с маките си кокетни формички и красивата дупка по средата, от която наднича конфитюра. А нежната пудра захар, която ги обгръща, допринася още повече за стилната им луксозност, правейки ги подходящи за посрещане на важни гости. Но когато ги направя, бързо разбирам, че няма да дочакат гостите, защото дъщеря ми е склонна да схруска цялата тава. Моята рецепта вече е представена, а днес се запознаваме и с рецептата за бисквити Линцер на кулинарната влогърка Диди, която във видеото си показва всяка стъпка от приготовлението.

Още в началото на клипа виждаме модерен уред, който ще спести много работа - формички за сладки с опция да изрязват дупка в средата. Признавам, че аз нямам такива и доста се моря докато оформя отворчето. А тестото за тези слепени курабийки е елементарно. В купа се разбиват жълтъци с фина захар. Можете директно да ползвате пудра захар и да месите на ръка вместо с приставките за тесто на миксера. Следва да се добави масло на стайна температура, а накрая постепенно да се вкара и брашното. Тук Диди забравя за ваниловата есенция, която е част от оригиналната рецепта за Линцерови сладки.

Когато тестото е замесено, се прибира в хладилника, за да се стегне, а след това се разточва на кора, от която се изрязват двойки сладки, като едната винаги е с отвор по средата. Изпичат се в тава, застлана с хартия и се изчакват да изстинат добре преди изваждане от тавичката. Важно е да не ги прегорите. Щом леко започнат да покафеняват, значи е време за вадене. Оцветят ли се крайщата им в по-тъмно, то значи вече сте изпуснали момента. Така че стойте близо до фурната около 8 миинути, колкото е средното време за приготвяне на масленките. И ги печете на не повече от 180 градуса.

После сладката без дупка се намазва с желан от вас мармалад и върху нея се залепва продупчената й половинка. Поръсват се с пудра захар и са готови за хапване - това е всичко.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта