Регистрация

Лесно агнешко бирияни

Лесно агнешко бирияни
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3203

Екзотика от Индия за едно по-ароматно агнешко с ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г нетлъсто агнешко
  • 150 г ориз басмати
  • 300 мл телешки или зеленчуков бульон
  • голяма шепа спанак
  • 1 червена чушка, нарязана на кубчета
  • половин малка глава червен лук
  • 1 с.л. зеленчуково олио
  • 1 ч.л. доматено пюре
  • малко гарам масала, канела, смлян джинджифил, червен пипер, смлян кориандър и куркума

Начин на приготвяне:

1. Загрейте олиото в дълбока тенджера. Изпържете лука за няколко минути, след което добавете агнешкото.

2. Постепенно сложете подправките и доматеното пюре, като бъркате хубаво, за да се покрие месото.

3. Сипете вътре и ориза, след което налейте и бульона.

4. Оставете да заври и покрийте с капак, за да се задушава около 10 мин.

5. Прибавете спанака и чушката, след това покрийте отново за около още 5-10 мин., докато бульонът се поеме от ястието.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта