Регистрация

Ледена риба в панировка паприка

Ледена риба в панировка паприка
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1601

Панирана ледена риба с коричка от подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4-10 ледени риби (общо трябва да излязат около 1,3 кг)
  • 1 ч.ч. брашно (с готовност за още при нужда)
  • 2 с.л. червен пипер
  • сол и черен пипер
  • 1 с.л. сух риган
  • 1 с.л. чесън на прах
  • растителна мазнина за пържене
  • лимонов сок, чесън и копър за сос за поднасяне
  • резени лимон или лайм за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Рибата трябва да е охладена, но добре размразена, както и почистена външно и вътрешно. Не размразявайте на микровълнова или в много топло помещение. Оставете я в хладилник и изчакайте докато естествено се отърве от леда си.

2. Обтрийте рибата със сол и пипер вътрешно и външно.

3. Смесете брашното с червения пипер, ригана и чесън на прах. Можете да добавите и малко лют пипер, за да опиканти ястието. Добавете и малко солчица. Заделете си получената панировка и сипвайте на части от нея в съда, в който ще овалвате рибата, за да не се навлажни цялото количество.

4. Сгорещете олиото и си пригответе съд за вадене, застлан с домакинска хартия. Пържете двустранно на умерен огън до получаването на златиста коричка.

5. По желание направете сос за заливане като смесите сока на 2 лимона с 4-6 скилидки чесън и наситнените листенца на половин връзка копър. Ако ли не, поднсете с резени лимон или лайм.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта