Регистрация

Лаврак с домати, тиквички и доматен сос

Лаврак с домати, тиквички и доматен сос
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1131

Пълнен лаврак със зеленчуци, поднесен със сос от домати и босилек.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 лаврака
  • сол, пипер и риган
  • 4 с.л. зехтин
  • 2 домата
  • 1 тиквичка
  • 1 лимон

За соса:

  • 4 домата
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 8 листа босилек
  • сол и пипер
  • 3 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Рибите почистете добре и обтрийте със сол, пипер и риган.

2. Доматите и тиквиките измийте добре и нарежете на кръгчета. Махнете външната кора на лимона и също нарежете на шайби.

3. Овкусете доматите и тиквичките със сол и пипер. Покапете с малко зехтин и подредете в корема на рибата. Бутнете вътре по 1-2 шайби лимон.

4. Сложете рибите в тава покапете отгоре със зехтин и завийте с алуминиево фолио. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути. Развийте фолиото и допечете за още 10 мин. на 180 градуса.

5. Докато рибата се готви, наситнете лука за соса и го запържете в сгорещено олио. Доматите обелете и рендосайте. Отцедете от водата и прибавете при лука. Сложете 1-2 щипки захар за регулиране на киселинността. Гответе на умерен огън до редуциране на соса.

6. Махнете от огъня, овкусете със сол и пипер и добавете намачкания на паста чесън и силно наситнените листенца босилек.

7. Поднесете рибата със соса.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта