Регистрация

Кюфтета от тиквички с кашкавал и моркови

Кюфтета от тиквички с кашкавал и моркови
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1610

Зеленчукови кюфтета със сирене и яйце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2-3 тиквички
  • сол
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 50 г кашкавал или друго твърдо сирене (гауда, пармезан)
  • листата на стръкче босилек
  • листата на 5 стръка магданоз
  • 2 стръка пресен лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 яйца
  • 2 с.л. царевично или картофено нишесте
  • 1 ч.л. захар
  • 2-4 с.л. олио или мас за готвенето

Начин на приготвяне:

1. Тиквичките обелете, махнете вътрешността със семките, ако има такава и рендосайте на едро ренде. Посолете с 1 ч.л. сол и разбъркайте. Оставете настрана за 15 минути.

2. През това време рендосайте моркова и го прехвърлете в купа.

3. На ситно ренде рендосайте лука, прехвърлете в цедка и отцедете водата. След това добавете при моркова.

4. Взимайте с шепи от тиквичките и изстисквайте хубаво с ръце, за да изтече влагата им. Изсушената сърцевина добавяйте при останалите зеленчуци.

5. Разбъркайте зеленчуците, добавете ренодсаното на ситно твърдо жълто сирене, наситнените листа босилек, магданоз и нарязания на ситно пресен лук. Пресирайте отгоре чесъна и разбъркайте.

6. Разбийте яйцата в купичка, залейте зеленчуците и смесете. Добавете нишестето и захарта, разбъркайте финално и дръпнете настрана.

7. Сгорещете малко мазнина в тиган с незалепващо покритие. Със супена лъжица или лъжица за сладолед гребвайте от сместа и оформяйте сплеснати кюфтенца. Гответе за по 5 минути от страна на слаб към умерен огън.

8. По желание сервирайте с чеснов сос и украса от копър.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта