Регистрация

Кюфтета от карфиол с яйца и подправки



Кюфтета от карфиол с яйца и подправки
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 967

Пниран карфиол на кюфтета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Карфиолени хапки или зеленчукови кюфтета от карфиол се готвят в канала Всегда Вкусно като дават идея за още едно ястие от карфиол, което можете да поднесете като мезе, гарнитура, ордьовър или леко основно. Приготвя се лесно, сравнително здравословно и нискокалорично е, пък и излиза евтино откъм продукти. А е така вкусно и свежо.

Карфиолът се накъсва на розички и се измива. Кипва се вода в тенджера, посолява се и розичките се варят за 5 минути. Отцеждат се от водата и се прехвърлят в купа. Намачкават се на трохи. Овкусяват се със сол и пипер, добавя се галета, наситнени магданоз и копър и се залива с разбито яйце. Получената смес се разбърква и се оставя за 2-3 минути.

През това време в чиния се сипва галета за панирането. В тиган се сгорещява съвсем малко олио и в него се разтапя масло. С ръце се оформят малки полусплеснати кюфтенца от сместа и се овалват в галета. Готвят се до позлатяване на коричката - за по 4-5 минути от страна.

Можете да сервирате със сос от смесени равни количества майонеза и кисело мляко с намачкан чесън, наситнен копър и сол. Няколко лимонови капки на соса също ще дойдат добре. Точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта