Регистрация

Къри от пилешки бутчета с домати

Къри от пилешки бутчета с домати
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 618

Пилешки бутчета по индийски в зеленчуков сос с подправки и лют акцент.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 с.л. олио
  • 2 сухи люти чушлета
  • 2 дафинови листа
  • 3 зрънца кардамон
  • 1 ч.л. кимион на зърна
  • 1 голяма глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 с.л. рендосан пресен джинджифил
  • 1 ч.л. куркума
  • 1 ч.л. лют пипер
  • 1 кг долни пилешки бутчета
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. млян кориандър
  • 1 ч.л. къри на прах
  • 200 г домати
  • 100 мл вода
  • 1 ч.л. гарам масала, ако имате
  • листа магданоз

Начин на приготвяне:

1. Олиото изсипете в тиган и подгрейте на умерен огън. Нарежете лука на кубчета.

2. Добавете сухите чушки, дафиновите листа, кардамона и зърната кимион. Бъркайте 3 минути.

3. Изсипете лука и гответе 4 минути. Добавете намачкания чесън и рендосания джинджифил. Поръсете куркумата и лютия пипер и бъркайте още 2 минути.

4. Вкрайате пилешките бутчета в ястието, поръсете със сол и оставете да се готвят 5 минути.

5. Овкусете с кориандъра и кърито и прибавете нарязаните на ситни кубчета домати. Размешайте и оставете под капак за 10 минути като намалите огъня на умерен към слаб.

6. Извадете дафиновите листа и обърнете бутчетата, за да се сготвят хубаво и от долната страна. Сложете капака за 5-6 минути.

7. Налейте водата. Щом кипне пак похлупете за 5 минути.

8. Поръсете с гарам масала, ако имате. Разпределете в индивидуални порции и украсете с листенца магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта