Регистрация

Куркудена супа със свински кокали



Куркудена супа със свински кокали
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3451

Куркудена чорба или свинска чорба с кисело зеле, праз лук и застройка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Сгряваща българска супа със свинско месо, кисело зеле, картоф, ориз, масло, праз лук и запръжка готви Ути Бъчваров като разказва кулинарната история на едно родно изкуство за правене на домашна свинска чорба с много чалъм. В ястието се смесват текстурите на добре сварени и накъсани мръвки с пюрирани зеленчуци и сварен ориз. Въпреки многокомпонентността си, тази чорба излиза доста евтино за направа, а порция от нея струва по-малко от 1 лев.

Първо в тенджера се слагат свински кокали и се заливат с вода. Ако кокалите са прекалено добре опоскани, добавете отделно и малко месце. След това варене кротко и спокойно за 2 часа. Ето идеалния свински бульон. Той се прецежда, а мръвките се отделят и накъсват след охлаждане.

В тиган се задушават праз лук и рендосан картоф с масло. Подправят се с чубрица, сол и пипер и сухо чушле, ако имате. Отделно се вари малко кисело зеле и после се наситнява. В тигана се добавя от бульона и по желание около 200 мл от зелевата чорба, ако е още свежа. След това зелето и съдържанието на тигана се изсипват в още бульон и се пюрират. Добавя се накъсаното месо и шепа ориз и се оставя да ври докато оризът се сготви.

Но и това не е финалът на супата. Прави се застройка от жълтъци, разбъркани с кисело мляко и наситнен магданоз. След застройването супата се маха от котлона и се сервира по желание с люти чушки. Наяжда добре, стопля в студеното време и бори вируси и настинки - просто идеалното хапване.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта