Регистрация

Крем супа с аспержи и гъби



Крем супа с аспержи и гъби
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1373

Пюрирана супа от аспержи с кладница и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 13.04.2018

Пюрирана супа от аспержи, сгъстена с Ру, застроена с жълтъци и лимонов сок и поднесена в компанията на пържени в масло връхчета от аспержи и гъби кладница готвят Лора и Стоян. Това е пролетно ястие без месо, в което се усеща свежест и лекота на храната, въпреки голямото количество масло, погълнато от рецептата.

Започваме с аспержите като ги обелваме, нарязваме на тръбички, заделяме част от връхчетата за украса, а останалите запържваме в зехтин. Щом започнат да хващат коричка, наливаме бяло вино, готвим до редуциране и след това наливаме вода. Оставяме да се сварят. После пюрираме до съвършена гладкост, а отделно си правим Ру. Това е базисен сос от запържено брашно в масло. Със своеобразния сгъстител превръщаме супата в кадифена смес. След това я застройваме с разбити жълтъци с лимонов сок, подправяме със сол и пипер и дърпаме от котлона.

Отделно в тиган с разтопено масло запържваме нарязани на едро гъби кладница. В друг съд пак в масло пържим заделените връхчета от аспержи. Всяка порция поднасяме с парчета гъби и аспержи. Изглежда много красиво. Пък и е вкусно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта