Регистрация

Крем-карамел с банани

Крем-карамел с банани
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1909

Бананов крем-карамел или лесен сладкиш с банани, яйца и мляко тип десерт без брашно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 4 банана
  • 400 мл мляко
  • 100 г захар

Начин на приготвяне:

1. Чукнете яйцата в купа и с пасатор ги превърнете в течност.

2. Налйете млякото и добавете бананите, нарязани на парчета. Пасирайте докато се получи гладък крем.

3. Изсипете захарта в касерола и на умерен огън подгрейте докато се превърне в карамел със златист цвят. След това разпределете в три керамични купички за суфле, в 4 метални чашки за крем карамел или в по-голяма керамична купа с високи бордове.

4. Залейте карамела с пюрирания бананов крем. Покрийте отгоре съда или съдиниките с алуминиево фолио.

5. Поставете ги в тава и сипете вода.

6. Пъхнете в предварително загрята на максимална степен фурна, намалете фурната на 160 градуса и дръжте сладкиша вътре 1:10 часа.

7. Изчакайте да се охлади и приберете в хладилнк за 2 часа. После можете да обърнете в плато или в индивидуални чинийки и да поднесете.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта