Регистрация

Кошнички от кайма с врени яйца и сметана

Кошнички от кайма с врени яйца и сметана
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 988

Гнезда от кайма с плънка от кашкавал и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 170 г лук (приблизителен грамаж)
  • 3 с.л. олио
  • 4 яйца
  • листата на 8 стръка магданоз
  • 2 с.л. заквасена сметана или кисело мляко с висока масленост
  • 1 кг кайма смес
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 2-3 скилидки чесън
  • 150 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете и запържете в 2 с.л. олио до позлатяване. Оставете да се охлади.

2. Три от яйцата сварете. Рендосайте в купа и добавете наситнените листа магданоз и сметаната. Ръснете малко сол и пипер и разбъркайте.

3. Каймата прехвърлете в купа и добавете сол и пипер, намачкания чесън, едно сурово яйце и пържения лук. Замесете.

4. Рендосайте кашкавала.

5. В тава сипете 1 с.л. олио и намаслете дъното с нея.

6. С мокри ръце оформете 6 големи кюфтета от каймяната смес. Поставете ги в тавата и с мокри пръсти оформете кладенче в средата им.

7. Разпределете яйчената смес в кладенчетата, отгоре разпределете рендосания кашкавал. Покрийте с лист алуминиево фолио и печете за 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

8. Махнете фолиото и допечете за още 5 минути. След това Извадете от фурната и по желание поръсете с малко наситнен магданоз за разкош.

Поднесете топли в компанията на зеленчуци или друга любима гарнитура.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта