Регистрация

Кошмари в кухнята във Втори километър - част 3



Кошмари в кухнята във Втори километър - част 3
  |   Порции   |   Видяна: 2741

Крайпътен ресторант се превръща в хранителна идилия след Кошмари в кухнята.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Кошмари в кухнята - сезон 4, епизод 8

Излъчен на 18.04.2017

Трета част

В ресторант 2-ри километър на пътя Плевен - Русе има много история и спомени - това заключи и екипът на Кошмари в кухнята, който дори остави лястовичите гнезда на фона на реновирания салон. С тази история се запознаваме и от първия собственик на заведението, който го ръководи още от 60-те години на миналия век. Желание за работа на персонала не липсва, не липсват и качествени продукти, които виреят или живеят в задния двор на гостилницата. Сякаш само липсва модерната нотка в тази хванала прах традиция. И след основния ремонт, ресторантът получава и ново меню, изцяло съобразено с животните, които се отглеждат и зеленчуците, с които разполага градината. На колко места в България човек може да хапне по време на път отгледана храна в чист район? Това е силата на Втори километър.

За раздяла гостилницата се сдобива с иновирано меню, което отговаря според сезона. Ето и какво презенитира Шеф Иван Манчев, след като си го намира в двора:

1. Пълнена тиква с кавърма.

2. Пъстърва в доматен сос на керемида - керемидите се изработват в района, а пъстървата сама скача на въдицата.

3. Кайма с пресни зеленчуци в керемида.

4. Сезонни зеленчуци от градината върху точени кори за баница.

5. Печено прасе на пещ в двора на ресторанта с плънка от ориз и домашен праз лук.

6. Крем карамел от тиква.

Най-важните съставки

Време за приготвяне:
Време за готвене:

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта