Регистрация

Коктейл Бакарди с лимонов сок



Коктейл Бакарди с лимонов сок
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2061

Коктейл с бял ром, гренадин и лимонов сок.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Освежаващ и изискан коктейл откриваме във v-box7 канла за бармани и ценители на изисканите коктейли cocktails_studio. Това е напитка с бял ром, погасен в гренадинова сладост и изострен от киселата свежест на лимонов сок. Питието е подходящо за дами, защото не е твърде силно, но алкохолната нотка си има своя акцент. Приятна свежест за разбирачи, които имат чувствително небце и могат да се насладят на сместа.

Първо пълним коктейлна чаша с лед и доливаме вода. Така тя се охлажда, без да се налага да я прибираме във фризера. След това в шейкър смесваме равни дози прясно изцеден лимонов сок и бял ром Бакарди и половин доза гренадин. Хубавото е, че за еднакво време можете да направите една и повече порции напитки, стига само да спазвате съотношенията. Добавяме лед в шейкъра и разтръскваме хубаво.

Ледът с водата от чашата се изливат, по желание се прави декорация като чашата се обърне с отвора надолу и се натопи в чиния с кристална захар. След това се шейква отново и напитката се изсипва в хладната чаша, като ледът си остава в шейкъра. Накрая бодваме резен лимон на ръба на чашата за разкош и сервираме. Напитката е прекалено сериозна, че да се сервира с чадърчета и сламки.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта