Регистрация

Класическа мусака по български



Класическа мусака по български
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2630

Традиционна мусака със заливка от кисело мляко и коричка от кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Едно от любимите народни ястия се припомня в канала Готвене за начинаещи, а именно българската лазаня - мусаката. Ястието от месо с картофи и заливка от млечен сос е идеална семейна вечеря, пък и може да се хапва без хляб и отново засища доста стабилно. Готвенето започва с направа на заготовките, за да е по-лесно след това.

В тиган се сгорещява мазнина и в нея на умерен огън се запържват морковите и лука. Добавя се червена чушка, а след това и каймата. Разделя се докато стане на трохи, овкусява се със сол, червен и черен пипер и чубрица. Залива се с домати от консерва и се оставя да покъкри няколко минути. След това се добавя наситнен магданоз и по желание лют пипер.

Картофите се режат на кубчета и се изсипват в тава. Добавя се каймата, посолява се още и се налива вода. Пече се на 180 градуса до омекване на картофите (45 минути до час). Следва да се залее с разбити яйца с брашно и кисело мляко. По желание и по идея на автора отгоре се поръсва с рендосан кашкавал. Връща се във фурната за 15-тина минути, за да се запече.

Точните продукти и стъпки на направа гледайте във видеото.

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта