Регистрация

Китайски тарталети с яйца

Китайски тарталети с яйца
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 4191

Чудесна идея за вкусен и доста нетрадиционен десерт.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За яйчения пълнеж:

  • 400 г мляко (3.3 ч/825 мл)
  • 350 г яйца (7 средно големи яйца/6 големи яйца)
  • 275 г захар (1.5 ч/375 мл)
  • 1 щипка сол (1/8 ч.л.)

За кората:

  • 220 г брашно (1.2 ч/300 мл)
  • 80 г пудра захар (150 мл)
  • 150 г масло, размекнато и нарязано на кубчета (2/3 ч)
  • 50 г яйца (1 яйце)
  • 2 г сол (1/2 ч.л.)

Начин на приготвяне:

На пълнежа:

1. Изсипете всички продукти за соса, приготвен от яйцата и млякото в голяма тенджера и оставете на най-ниската температура (не повече от 50ºC).

2. С бъркалка разбийте яйцето в една посока (не правете балончета), докато захарта се разтвори.

3. Пресейте през сито соса и махнете всички ненужни части от яйца. Оставете да изстине и заделете настрана.

4. Махнете всякаква пяна и твърди частици, когато сосът се охлади. Сместа трябва да е копринено жълта.

На коричката:

1. Пресейте брашното и пудрата захар в купа.

2. Добавете маслото, яйцето и солта. С помощта на ръчен миксер разбийте на най-ниска скорост (внимавайте да не се разпръсне брашното) или просто разбъркайте на ръка.

3. Когато тестото се обедини, върху набрашнена повърхност направете пънче и нарежете на 20 парчета.

4. Направете тестените парчета на топка и я смачкайте с длан.

5. Сложете тестото във формичка за мъфини (или за тарталети) и с палец оформете ръбчетата.

На тарталетите:

1. Сипете пълнежа в тарталетите (напълнете до 80% от обема).

2. Печете 20 мин. при 180ºC.

3. За да проверите дали са готови, разклатете тавичката и ако пълнежът е твърд и като желе, значи са готови.

4. Охладете 30 мин. и внимателно повдигнете и извадете с намаслен нож.

 

Източник: opensourcefood.com

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта