Регистрация

Китайски пълнени кексчета

Китайски пълнени кексчета
Средно   |   Порции 5-10   |   Видяна: 2545

Сладки китайски пълнени кексчета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За плънката:

  • 2 с.л. мед или малтоза
  • 3/4 ч.ч. пудра захар
  • 2 с.л. разтопено масло
  • 6 с.л. брашно

За тестото:

Тесто A:

  • 2 ч.ч. брашно
  • 5 с.л. олио или мазнина за сладкиши
  • 10 с.л. вода
  • 1/4 ч.л. сол

Тесто Б:

  • 1 ч.ч. брашно
  • 7 с.л. олио или мазнина за сладкиши

Начин на приготвяне:

1. На пълнежа: загрейте леко меда или малтозата до омекване. Свалете от котлона. Добавете меда, маслото и брашното към пресятата захар, разбъркайте и омесете гладко тесто. Нарежете го на 20 парчета.

2. На тесто A: Смесете необходимите продукти на гладко тесто. Оставете да престои 20 мин. и разточете като за хляб. Нарежете на 20 парчета.

3. На тесто Б: Смесете необходимите продукти на гладко тесто. Оставете да престои 20 мин. и разточете като за хляб. Нарежете на 20 парчета.

4. Приплескайте парчетата от тесто A, след това парчетата от тесто Б в средата им и увийте краищата, така че тесто Б да остане отвътре. Приплескайте леко. С помощта на точилка оформете правоъгълници. Завийте всеки на руло откъм горния край и обърнете вертикално. Отново разточете на правогълник. Повторете с останалото тесто.

5. Леко приплескайте всяко парче и сложете по парче плънка в средата му. Съберете краищата и слепете. Отново разточете, този път на плосък кръг с диаметър 5 см.

6. Загрейте предварително фурната на 180ºС. Сложете кексчетата в тавичка за печене и печете 20 мин. или до златисто-кафяво.

7. Извадете, охладете и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта