Регистрация

Китайски кифлички с месо

Китайски кифлички с месо
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3891

Запарени китайски кифлички с пилешка кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 1 ч.ч. мляко
  • 30 г мая
  • 1 с.л. захар
  • 2 ч.ч. пшенично брашно плюс 2 с.л.
  • 2 с.л. олио
  • 1 ч.л. сол

За плънката:

  • 200 г пилешка кайма
  • 1 с.л. настърган джинджифил
  • 1 с.л. светъл соев сос
  • 4 с.л. китайски консервирани зеленчуци, нарязани
  • 1 с.л. олио
  • 2 с.л. вода
  • 1 ч.л. картофено нишесте

Начин на приготвяне:

1. Смесете 1/2 ч.ч. мляко с 2 с.л. брашно, захар и мая. Оставете на топло и изчакайте да удвои обема си.

2. В голяма купа пресейте брашно, добавете сол, 1/2 ч.ч. мляко, олио и сместа с маята. Размесете хубаво и омесете докато тестото стане меко и еднородно.

3. В същото време смесете месото със соевия сос.

4. Оставете да втаса около 30 мин., отново омесете и оставете да си почине.

5. Разделете на 12 топки и ги оставете да втасат.

6. В същото време загрейте олио, изпържете джинджифила, сложете месото със зеленчуците и пържете докато месото стане готово.

7. Смесете 2 с.л. вода с картофеното нишесте и прибавете сместа към месната плънка и рабъркайте хубаво.

8. Сплескайте всяка топка и сложете една лъжица от пълнежа, прегънете и залепете краищата.

9. Повторете с останалото тесто и оставете да си почине 15 мин.

10. Задушавайте на пара 15 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта