Регистрация

Кисела туршия с аспирин



Кисела туршия с аспирин
Лесно   |   Порции 3-литров буркан   |   Видяна: 2120

Туршия от зелени домати с моркови, карфиол и чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Няма по-вкусно когато сняг забръска да си отворим една домашна туршия с кисели зеленчуци и да се насладим на профирна салатка. Но за да сложим тази вкусотия на трапезата, трябва да се погрижим сега. В Кухнята на Звездев откриваме рецепта за бърза и много лесна зимнина с аспирин, която може да издържи в мазето или долапа цяла година, стига да спазим стъпките на направа.

Зеленчуците се измиват добре. Чушки, моркови, карфиол, зеле, зелени домати, джанки, краставици, броколи - можете да добавите богата гама от любимите си продукти или пък да заложите на 2-3 вида, които ще ви зарадват най-много. Следва да се надупчат с вилица и да се набутат в трилитров буркан. Добавя се черен пипер на зърна на дъното и в края на пълненето. Завива се отгоре с листа целина (керевиз), добавя се сол, захар, оцет и аспирин и се налива вода, която да покрие зимнината, но да не е плътно до върха на буркана. Затваря се с капачка и се върти в следващите 5-7 дни. После е готов за хапване, но може и да изчака звздния си момент.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 седмица

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта