Регистрация

Кисела индонезийска супа Саюр Асам

Кисела индонезийска супа Саюр Асам
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 4086

Супа с орехи, чушки и лимон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 смлени ореха
  • шепа сушени скариди
  • малка червена чушка (толкова люта колкото ви харесва)
  • 4 глави лук шалот (смлян)
  • щипка сол
  • захар
  • червен пипер (за цвят)
  • куркума на прах (за цвят)
  • 3 литра вода
  • 1 корен лимонова трева (намачкана)
  • 5 бр листа от лайм
  • малко паста от тамаринд (за попиване на водата) - това е т.нар. индийска фурма и плодът, както и пеоизводните му екстракти могат да бъдат намерени в магазините за азиатски хранителни продукти.

Начин на приготвяне:

1. Смелете заедно орехите, сушените скариди, лука шалот и пипера.

2. Сложете вода да заври и сипете вътре смляната смес.

3. Добавете топла вода в пастата от тамаринд, стиснете леко за да изпусне сока. Оставете настрани.

4. Сложете фъстъците, чайота, зелето и дългия боб, защото зеленчуците имат нужда от време за да се сварят.

5. Добавете захар, сол и водата с пастата тамаринд

6. Оставете да ври, докато намалее до къкрене и зеленчуците омекнат на средна температура

7. Добавете лимонова трева, кора от лайм и царевица. Оставете да ври.

8. Готово е за сервиране.

 

 Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай
anonymous21-03-2013
Може ли някой да ми каже откъде мога да си купя паста от тамаринд?

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта