Регистрация

Кебап от агнешко и телешко

Кебап от агнешко и телешко
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1142

Агнешки кюфтета с добавка от телешка кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими прпдукти:

  • 500-600 г смляно агнешко месо (може и по-шаренко)
  • 300 г телешка кайма
  • 1 глава лук
  • 1 китка магданоз
  • сол и пипер на вкус
  • 1 яйце (малко)
  • 2 с.л. царевично брашно
  • мащерка и джоджен на вкус

Начин на приготвяне:

1. Смесете хубаво двата вида кайма. Идеята е да не стане прекалено мазно, нито твърде сухо, пък и да си ухае на агнешко.

2. Добавете подправки на вкус, по желание опикантете с лют пипер или наситнена люта чушка и отново размесете.

3. Добавете яйцето, наситнените лук и магданоз и пак премесете. После поръсете с царевичното нишесте и разбъркайте финално. Приберете в хладилник за 20-тина минути.

4. Можете да оформите кюфтета или кебапчета, които директно да запечете на фурна или да оваляте в малко брашно и да запържите. Можете и да оформите около шишове и да печете на скара или грил тиган.

Снимка: opensourcefood.com

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30-50 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта