Регистрация

Карфиол с гъби и пушено сирене

Карфиол с гъби и пушено сирене
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1083

Запеканка с гъби и зеленчуци във винен сос с коричка от пушено сирене и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г карфиол
  • 400 г гъби печурки
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 20 г масло
  • 20 г растителна мазнина за готвене
  • 2 палки пушено сирене на кръгчета
  • 300 мл пилешки или зеленчуков бульон
  • сол и пипер на вкус
  • 100 г кашкавал
  • 50 мл червено вино
  • листенца магданоз или стръкче пресен лук

Начин на приготвяне:

1. Карфиола измийте и накъсайте на малки цветчета.

2. Моркова нарежете на малки кубчета, а лука - наситнете.

3. Гъбите почистете и нарежете на половинки или четвъртинки в зависимост от големината им.

4. Сгорещете в тиган с огнеупорна дръжка или тавичка мазнината и запържете в нея лука и моркова. След това добавете маслото и гъбите и гответе още 5 минути на умерен огън. Овкусете със сол и пипер и залейте с виното.

5. Гответе още 3 минути. Добавете бульона и карфиола, разбъркайте и прехвърлете в предварително загрята на 200 градуса фурна.

6. Запечете за 15 минути. Извадете и разпределете отгоре кръгчетата нарязано пушено сирене. Върнете във фурната на 160 градуса за още 5 минути.

7. Извадете и поръсете с рендосания кашкавал и наситнени листа магданоз или стръкче пресен лук.

8. Поднесете хляб, защото ястието има и апетитно сосче.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта