Регистрация

Картофени лодки с шунка и кашкавал



Картофени лодки с шунка и кашкавал
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1363

Пълнени картофи с кашкавал и шунка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Печени картофи с шунка и кашкавал готви Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. Това мезе или предястие може да изиграе ролята и на основно, стига да сервирате повечко лодки в една чиния. В него има всичко - зеленчуков въглехидрат, месо (което можете да замените с друг любим колбас или с гъби, царевица, броколи, ако не желаете да хапвате мръвки), масло и сиренена коричка. Пък и комбинацията от картофи, масло, колбас и кашкавал е класика за солените ястия.

Първо картофите се измиват хубаво и се надупчват с вилица. Добре е да изберете по-големи картофи. Следва да ги поставите в намаслена тава и да покапете с още олио. После посолявате и бутвате в предварително загрята на 180 градуса фурна за 50-60 минути - зависи от големината и сорта на картофа.

Изпечените картофи се разрязват на лодки и с лъжичка се изгребва сърцевината. Докато е още топла, се смесва с масло и се овкусява със сол, пипер и пресен лук. Добавят се продукти по избор - шунка или бекон, можете да импровизирате с наситнена луканка, както и да изберете вегетарианския вариант с гъби и зеленчуци. Получената смес се разпределя в картофите. Отгоре се поръсва с кашкавал и се запича на 200 градуса до порозовяване на кората. Как точо се прави - гледайте във видеото по-горе.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта