Регистрация

Картофена палачинка с пиле и кашкавал

Картофена палачинка с пиле и кашкавал
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 1042

Солена палачинка от картофи с плънка от месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

* Количествата са за една порция, ала едва ли ще хапвате сами. Ето защо можете да ги удвоите или утроите и да хапнете с приятели. Ако готвите само за себе си, това е идеално предложение за основно хранене без хляб - засищащо, питателно и бързо за направа.

Необходими продукти:

  • 80-100 г пилешки гърди
  • 50 г масло
  • сол и пипер на вкус
  • 1 яйце
  • 2-3 картофа
  • 50 г кашкавал
  • листа копър и кетчуп или майонеза по избор

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди нарежете на тънки салйсове. Овкусете със сол и пипер и запържете в намазан с 10 г масло тиган. Щом са готови, извадете в отделна чиния.

2. Картофите обелете, измийте рендосайте. Овкусете със сол и пипер и добавете яйцето.

3. Разтопете 30 г масло, изсипете при картофите и нежно разбъркайте.

4. В тигана от готвенето на пилешкото разтопете останалите 10 г масло и на умерен огън отгоре разпределете картофената част. Оставете да се запече за 5-8 минути.

5. През това време си наситнете листа копър, ако ще слагате. Рендосайте избрано от вас жълто сирене.

6. Внимателно обърнете изпечения пататник и в едната му половина наредете пилешките месца. Върху тях поръсете рендосаното сирене и оставете да се готви още няколко минути.

7. На финала поръсете копъра, покапете съ сос по желание и прехлупете другата половина върху плънката.

8. Сервирайте си с пресни зеленчуци.

 

Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта