Регистрация

Карамелизирани орехи с канела

Карамелизирани орехи с канела
Лесно   |   Порции 750 г   |   Видяна: 1819

Как се карамелизират орехи?

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г орехи (само ядката)
  • 250 г захар
  • 6-7 с.л. мляко
  • 1/2 ч.л. канела
  • ванилия, ванилова захар или ванилова есенция
  • 1/2 ч.л. едра сол

Начин на приготвяне:

1. Разстелете ореховите ядки в голяма тава без да се застъпват. Запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 8-10 минути. Не повече.

2. Захарта, канелата и млякото изсипете в голяма тенджера. Подгрейте на котлон докато се разтопи захарта и се превърне в светъл карамел. Огънят не бива да е силен.

3. Добавете ванилията и разбъркайте. Махнете от огъня и изсипете орехите в карамела. Разбърквайте докато всички се овъргалят добре.

4. Пресипете върху голяма силиконова подложка или в широк метален съд. Разстелете и посолете с едрата сол. Изчакайте да се стегне коричката и после си хрупнете или украсете сладкиш.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта