Регистрация

Канелени рулца в чашка

Канелени рулца в чашка
Средно   |   Порции 10-12   |   Видяна: 2721

Десерт с канела и стафиди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 3/4 ч.ч. мляко или сметана
  • 1/4 ч.ч. маргарин или масло, размекнато
  • 3-1/4 ч.ч. брашно
  • 1 пакет суха мая (7 г)
  • 1/4 ч.ч. бяла захар
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/4 ч.ч. вода
  • 1 яйце

За пълнежа:

  • 1/2 ч.ч. кафява захар
  • 1 с.л. смляна канела
  • 4 с.л. маргарин или масло, размекнато
  • 1/3 ч.ч. стафиди (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте млякото или сметаната в малка тенджерка, докато започне да ври и свалете от котлона. Смесете с маргарина и разбъркайте, докато се разтопи. Оставете да се охлади.

2. В голяма купа, смесете 2 1/4 ч.ч. брашно, маята, захарта и солта; разбъркайте хубаво. Добавете сместа от водата, яйцето и млякото и разбийте. Сложете оставащото брашно, по 1/2 ч.ч., като разбърквате хубаво след всяко добавяне. Когато тестото започне да се оформя, го извадете и сложете върху леко набрашнена повърхност и месете до гладкост - около 5 мин.

3. Покрийте тестото с влажна кърпа и оставете да престои 10 мин. Междувременно, в малка купа, смесете кафявата захар, канелата и размекнатия маргарин.

4. Разточете тестото на правоъгълник с размери 30,5 х 22,9 см. Намажете със сместа от маргарин и захар. Поръсете със стафиди (по желание). Навийте тестото на руло и защипете краищата, за да се слепи.  Нарежете на 12 равни рулца и ги сложете с отрязания край нагоре в 12 леко намаслени чашки за мъфини. Покрийте и оставете да престои докато удвои обема си - около 30 мин.

5. Загрейте предварително фурната до 190ºС и печете 20 мин. или докато покафенеят. Извадете от чашките за печене и оставете леко да се охладят преди да поднесете.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта