Регистрация

Какво представлява глутеновата непоносимост



Какво представлява глутеновата непоносимост
  |   Порции   |   Видяна: 1543

Алергията към глутен се изразява в главоболие, стомашни проблеми, кожни раздразнения и намалена абсорбация на полезни вещества.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Симптоми на глутеновата непоносимост - това са трудно забележими от човек повтарящи се болежки, които се появяват обикновено около два часа след консумацията на храни, съдържащи глутен. Малцина подозират, че са алергични именно към хляб и тестени изделия, защото е трудно да се свърже симптома с храна. Основният начин за отчитане на глутеновата ентеропатия е самонаблюдението. И чак след като бъде направена причинно-следствената връзка - изядена храна-възникнала болежка, вече е разумно да се потърси помощта на специалист.

v-box7.com каналът Баба Знае, развиващ се с билкарска тематичност, описва признаците, по които човек може да разбере, че е алергичен към глутен. Това са онези малки, но сигурни показатели, които трябва да накарат червената лампа в главата на човек да светне. Затова е добре всеки да ги знае. Установено е, че по-голмата част от хората с глутенова ентеропатия дори не подозират за съществуващия проблем. А последствията може да станат опасни, защото при тази алергия тялото не абсорбира полезните вещества от храната и се износва и състарява много бързо. Имунната система рухва. Затова вижте кои са 6-те признака за алергия към глутен.

1. Храносмилателни проблеми - могат да са от всякакво естество - от газове, подуване и болки след консумация на тестени изделия, през диария и силно неразположение.

2. Ефектът на пилешкат кожа - поява на мазоли и кожни екземи предимно по вътрешната страна на ръцете и краката. Възможно е да се прояви и по други части на тялото.

3. Емоционални проблеми - честа смяна на настроение, безсъние, придружено от нервност, усещане за потиснатост и безпомощност.

4. Кожни обриви.

5. Мигрена и главоболие.

6. Регистрирана малабсорбация на витамини - ще си проличи най-добре при кръвна картина.

За да разберете още глутеновата ентеропатия - гледайте видеото или погледнете нашия обширен материал по темата - ПРИЗНАЦИ ЗА ГЛУТЕНОВА НЕПОНОСИМОСТ

Най-важните съставки

Време за приготвяне:
Време за готвене:

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта