Регистрация

Каймянка с моцарела и яйца



Каймянка с моцарела и яйца
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1407

Кошничка от кайма с плънка от крем сирене, моцарела и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Подобие на отворено руло Стефани или иначе казано терин с кайма и коричка от сирена и яйца се готви в "Хапка по хапка". Това е разнообразна идея за замяна на обикновените кюфтета или руло от кайма, които готвите по семейна рецепта. Този терин е по-лесен от навиването на руло и съдържа по-изискани продукти, с които можете да впечатлите гостите.

Каймата се замесва с лук, овкусява се със сол, пипер и чесън на прах. Добавя се наситнен пресен магданоз, като може да го замените и с магданоз на прах, но не е така ароматен. После се чуква яйце, меси се отново и се добавя галета, за да втвърди текстурата. Получената месна смес се разпределя в малка правоъгълна форма за печене, като се оставя улей в средата. Как точно се оформя - гледайте във видеото.

Улеят се пълни с крем сирене, парчета моцарела за пица и яйца. С част от белтъка на яйцата се маже останалата отстрани кайма. После се поръсва с подправки и се пече на 180 градуса за 50 минути или 1 час. Можете да сервирате със сос - доматен или майонезен.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта